1 Olie vier stroken bakpapier in en zet ze met de droge kant tegen de rand van 4 ronde glazen. Zorg ervoor dat ze er 3 à 4 cm bovenuit steken.
2 Verwarm 150 g fijne kristalsuiker samen met 3 EL water tot een dikke siroop.
3 Klop 4 eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Voeg onder voortdurend roeren de kokende siroop toe en klop tot het geheel afkoelt.
4 Klop 30 cl ijskoude vloeibare room op tot een stevige slagroom. Voeg deze slagroom, afwisselend met 400 g aardbeienpuree vermengd met 5 cl aardbeienlikeur, toe aan de eiwitten. Verdeel deze mengeling over de glazen en strijk de bovenkant glad.
5 Laat gedurende 4 u. hard worden in de diepvriezer. Haal de soufflés er 10 min. voor het opdienen uit. Neem ze uit het glas, verwijder het papier en serveer op ijskoude borden. Versier met blokjes aardbei.
IJssoufflé met aardbeien is een recept van Delhaize