IJskoude cheesecake met amaretti en citroen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de randen van een grote springvorm met antikleeflaag met bakpapier en zorg dat dit ongeveer 3 cm uitsteekt.
  • 2 Verbrijzel de amaretti in de keukenrobot en roer ze onder de zachte boter. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en duw alles aan met een lepel.
  • 3 Rasp de schil van 4 citroenen met een fijne rasp en pers de citroenen vervolgens uit.
  • 4 Klop de slagroom stijf.
  • 5 Giet de ricotta in een mengkom. Klop op met 350 g suiker, de schil en het sap van de citroenen. Voeg als laatste de stijfgeklopte slagroom toe. Giet in de taartvorm. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 12 u. afkoelen in de diepvries.
  • 6 Snij de resterende citroenen in fijne schijfjes. Doe ze in een kookpan, voeg koud water toe tot ze onder staan, breng aan de kook en laat 20 min. koken. Laat goed uitlekken.
  • 7 Maak een lichte siroop met de resterende rietsuiker en 6 EL water en voeg de citroenschijfjes toe. Laat 10 min. konfijten op een laag vuur. Laat afkoelen. Open de springvorm en verwijder het bakpapier op het moment dat je opdient.
  • 8 Leg de taart op een serveerblad. Werk af met citroenschijfjes en overgiet met de siroop. Dien heel koel op.

IJskoude cheesecake met amaretti en citroen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beurre blanc
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Citroenlimonade
5 min
Bekijk recept