Fijn appelgebak

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de boter met de helft van de suiker en een mespuntje kaneel.
  • 2 Snij vier cirkels uit het deeg met behulp van een bord.
  • 3 Leg ze op een bakplaat, bedekt met vetvrij papier.
  • 4 Doorprik de bodem met een vork.
  • 5 Besmeer ze met de bereide boter.
  • 6 Zet ze in de koelkast.
  • 7 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vlees in fijne schijfjes.
  • 8 Verdeel ze over de schijven deeg en zorg ervoor dat ze elkaar gedeeltelijk overlappen.
  • 9 Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel. 1
  • 0 Bak ze 20 min. in een warme oven, th. 7 (210° C). 1
  • 1 Laat ondertussen de rozijnen 15 min. zwellen in de warme thee. 1
  • 2 Laat ze uitlekken. 1
  • 3 Schik de gebakjes op borden. 1
  • 4 Bestrooi ze met rozijnen en versier ze met een bol ijs. 1
  • 5 Dien ze onmiddellijk op.

Fijn appelgebak is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Appelgebak Van Bladerdeeg
30-60 min -
Bekijk recept
Pools Appelgebak
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgebak
0 min
Bekijk recept
Italiaans appelgebak
0 min
Bekijk recept

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Nazomerstoof met courgette, spek & venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept