Zoek
Brochettes met meloen en banaan
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
2 bananen
1 charentaismeloen (ca. 1 kg/stuk)
2 eetlepels gedroogde kokosnoot
1 eetlepel griessuiker
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels sinaasappelsap
4 bollen vanilleroomijs
4 verse, gehakte muntblaadjes
Bereiding
1
Knip de muntblaadjes met een schaar fijn boven een kom.
2
Voeg er het limoensap, het sinaasappelsap en de suiker aan toe en roer alles om.
3
Snij de meloen in twee helften. Verwijder de pitten en de vezels met een koffielepel: het vlees moet mooi schoongemaakt zijn.
4
Neem een lepel waarmee je bolletjes kan maken en haal er twaalf bolletjes vruchtvlees uit. Doe ze in de kom.
5
Pel de bananen en snij ze in dikke schijven. Doe ze ook in de kom en roer alles om.
6
Bedek de kom met vershoudfolie en laat de ingrediënten 30 min. marineren in de koelkast.
7
Steek pas bij het opdienen de meloenballetjes, afgewisseld met de schijfjes banaan, op houten minibrochettes.
8
Bestrooi ze met kokosnoot.
9
Schik een bol roomijs en een vruchtenbrochette op een goed gekoeld dessertbord en serveer lekker koel.
Brochettes met meloen en banaan is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Banaan met rum en sinaasappel
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min
Nagerecht
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van zalm en courgette
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept