Beursjes met chocolade en sinaasappel

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 5 (150°C).
  • 2 Bevochtig een bakplaat, dat wil zeggen besprenkel ze met water, en bedek ze met vetvrij papier.
  • 3 Breek de chocolade in stukken.
  • 4 Schil de sinaasappelen en verdeel ze in partjes.
  • 5 Verwijder het vel, de witte vezels en de pitten.
  • 6 Snij het vlees in grote blokjes.
  • 7 Leg de pannenkoeken open op een werkblad.
  • 8 Schik het sinaasappelvlees in het midden van elke pannenkoek en doe er chocolade op.
  • 9 Breng de randen van de pannenkoek naar omhoog en buig ze licht om zoals een beursje (soort tasje). 1
  • 0 Leg ze zorgvuldig op de plaat. 1
  • 1 Vraag aan een volwassene om ze 5 min. te bakken in een warme oven, de tijd om de pannenkoek weer op te warmen en de chocolade te laten smelten. 1
  • 2 Vraag aan een volwassene om de beursjes op de borden te leggen en doe er Engelse room rond. 1
  • 3 Leg er een bol ijs naast en dien het dessert onmiddellijk op.

Beursjes met chocolade en sinaasappel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Beursjes van zeelekkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met appel, peer en rozijnen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met pensen, appels en noten
Voorgerecht
Bekijk recept
Filobeursjes met hervekaas en peer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept