1 Breng 15 cl water met de suiker aan de kook en laat koken tot je een siroop verkrijgt.
2 Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Stoom ze in 20 tot 25 min. gaar.Mix ze tot een moes. Giet de lauwe wortelmoes in een kom.
3 Voeg onder voortdurend roeren de siroop, kokos en gezeefde bloem toe, gevolgd door de eieren die door de eierdooiers en de sinaasappelschil werden geklopt.
4 Dek af en laat 30 min. rusten.
5 Bedek de bodem van een ronde taartvorm met bakpapier en beboter lichtjes. Bestrooi met poedersuiker en giet er het deeg in.
6 Laat 1 u. bakken in een hete oven op stand 6 (180° C).
7 Laat lauw worden. Haal de taart op een rooster uit de vorm. Laat afkoelen.
8 Bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker en kaneel.
Bolo de cenoura com coco ( worteltaart met kokos) is een recept van Delhaize