Bladerdeeggebakje met chocolademousse

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het bladerdeeg op een koel oppervlak net ontdooien.
  • 2 Rol het daarna op een met bloem bestoven ondergrond iets dunner uit.
  • 3 Vet vier timbaalvormpjes of andere hoge ovenvaste vormpjes in en bekleed ze met de bladerdeegplakjes, laat de punten omhoog wijzen.
  • 4 Prik er hier en daar met een vork in en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • 5 Laat dit in een zeer warme oven (220°C) in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • 6 Laat de bladerdeegbakjes afkoelen.
  • 7 Laat ondertussen de kersen uitlekken, verwarm het sap en laat het binden met het aangemaakte aardappelzetmeel.
  • 8 Vul de bakjes met chocolademousse, zet ze op bordjes en laat er een lepeltje kersensaus omheen 'lopen'.
  • 9 Laat met een theelepel op gelijke afstand een druppel room vallen. 1
  • 0 Verdeel de kersen over de bordjes en versier het geheel met muntblaadjes.

Bladerdeeggebakje met chocolademousse is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke vol-au-vent
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje Met Verse Geitenkaas
20-30 min -
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje Met Verse Geitenkaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept