Zoek
Blanc-manger met speculaas
4
35 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40 g boter
4 gelatineblaadjes
500 g magere plattekaas
1 mespuntje kaneel
125 g speculoos
Bereiding
1
Leg 4 gelatineblaadjes in een beetje koud water.
2
Verbrokkel de speculoos met een mixer (of een deegrol) tot een soort paneermeel.
3
Doe in een steelpan en meng met 40 g geklaarde boter.
4
Doe ½ cm van deze mengeling in een inox cirkelvorm en zet in de koelkast om te laten opstijven.
5
Doe de plattekaas in een kom en meng met de kaneel.
6
Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe ze in een steelpan met een beetje water.
7
Doe vervolgens bij de plattekaas.
8
Verdeel de bereiding over de speculaaskorst in de inox cirkels.
9
Zet ongeveer 1 uur in de koelkast. 1
0
Haal uit de vorm en leg in het midden van elk bord. 1
1
Versier met een kaneelstokje en enkele stukjes fruit en dien heel koud op.
Blanc-manger met speculaas is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min
Snack
Bekijk recept