Gelato al limon

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van 1 citroen fijn en hou apart. Pers het sap uit 4 à 5 citroenen: je hebt 20 cl nodig en hou apart.
  • 2 Verwarm de melk in een grote steelpan op zacht vuur.
  • 3 Klop de eierdooiers, met behulp van de garde, met de suiker, de geraspte citroenschil en het maïszetmeel. Giet er geleidelijk aan en al kloppend, de warme melk op. Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes en al roerend tot het mengsel bindt (zorg dat het niet kookt). Giet de bereiding in een glazen kom, voeg het citroensap toe en laat volledig afkoelen, roer af en toe (zet in de koelkast wanneer je geen tijd hebt).
  • 4 Klop de room stijf en spatel door de citroenbereiding. Draai er ijs van in de ijsmachine, zet vervolgens enkele uren in de diepvriezer.
  • 5 Serveer met kattentongen of gewoon, zonder iets bij. Dit ijs is zo heerlijk dat er niets bij hoeft!

Gelato al limon is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Limon Dondur-Mali Biskuvi
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Limon cool
0 min
Bekijk recept
Crema De Limón
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Green demon
0 min
Bekijk recept

Bloedsinaasappel-ijs
Bekijk recept
Gelato Di Basilico
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gelato Al Limone
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Gelato Di Tiramisu
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept