Kastanjepompoen op siroop met notenijs

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kastanjepompoen in kleine blokjes. Doe ze in een kleine inox stoofpot, voeg de suiker toe en meng goed. Zet een deksel op de pot en zet 12 uur in de koelkast (het vruchtvlees zal vocht vrijgeven). Roer regelmatig om.
  • 2 Doe de helft van de fijngeraspte sinaasappelschil bij in de stoofpot, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. sudderen: de pompoen moet zacht zijn zonder uiteen te vallen. Neem van het vuur en voeg 3 eetlepels koud water toe. Laat volledig afkoelen.
  • 3 Serveer 1 of 2 bollen notenijs per persoon, overgiet met de pompoen op siroop en dien meteen op.

Kastanjepompoen op siroop met notenijs is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Plaattaart met appel en cranberry's
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-notenijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken appelringen met calvados en notenijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme chocoladecakejes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoemp met kastanjepompoen
Bijgerecht
Bekijk recept
Curry van eendenborst met kastanjepompoen
Hoofdgerecht
Bekijk recept