1 Breng de melk, de room en de kaneel aan de kook in een kookpan.
2 Meng het geheel en zet de pan van het vuur.
3 Bedek ze met een handdoek en laat de bereiding 15 minuten trekken.
4 Klop met behulp van een elektrische klopper de eierdooier en de suiker in een kom, tot de massa gaat schuimen en verbleekt.
5 Verwijder de kaneel uit de infusie en verwarm deze 3 minuten op een zacht vuur.
6 Meng onder voortdurend roeren de warme maar niet kokende melkroommengeling onder de eierdooier.
7 Doe alles in de kookpan en laat het geheel 1 tot 2 minuten indikken op een heel zacht vuur en terwijl u voortdurend roert met een houten lepel: de room is klaar als hij aan de lepel kleeft.
8 Doe door een puntzeef boven een diep bord.
9 Dek af, laat afkoelen en zet 4uur in de koelkast.