1 Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een warmwaterbad of in de microgolfoven.
2 Laat 60 g boter smelten op een zacht vuur.
3 Giet de kastanjecrème, 80 g suiker en de Grand Marnier in een slakom en meng.
4 Verwerk daarin onder voortdurend kloppen de gesmolten chocolade en boter.
5 Spreid de bereiding in een dikke en gelijkvormige laag uit op een rechthoekige schotel van ongeveer 23 op 34 cm, bekleed met aluminiumfolie.
6 Hak de amandelen grof.
7 Klop de eierdooier met 50 g suiker en het vanille-extract: het mengsel moet schuimig zijn.
8 Verwerk er vervolgens 100 g zachte boter in.
9 Spreid de bereiding uit op de kastanjepuree tot op 1 cm van de rand van de vorm en rol de rechthoek voorzichtig op, waarbij u de aluminiumfolie opheft en wegklapt zodat het deeg loskomt en zichzelf oprolt. 1
0 Laat 3 uur opstijven in de koelkast. 1
1 Garneer de rollade bij het opdienen met gehakte amandelen en snij ze in sneden van 1 cm dik. 1
2 Schik op ijsgekoelde individuele borden en dien heel koel op.
Kastanjerol met chocolade en vanille is een recept van Delhaize