Kastanjerol met chocolade en vanille

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een warmwaterbad of in de microgolfoven.
  • 2 Laat 60 g boter smelten op een zacht vuur.
  • 3 Giet de kastanjecrème, 80 g suiker en de Grand Marnier in een slakom en meng.
  • 4 Verwerk daarin onder voortdurend kloppen de gesmolten chocolade en boter.
  • 5 Spreid de bereiding in een dikke en gelijkvormige laag uit op een rechthoekige schotel van ongeveer 23 op 34 cm, bekleed met aluminiumfolie.
  • 6 Hak de amandelen grof.
  • 7 Klop de eierdooier met 50 g suiker en het vanille-extract: het mengsel moet schuimig zijn.
  • 8 Verwerk er vervolgens 100 g zachte boter in.
  • 9 Spreid de bereiding uit op de kastanjepuree tot op 1 cm van de rand van de vorm en rol de rechthoek voorzichtig op, waarbij u de aluminiumfolie opheft en wegklapt zodat het deeg loskomt en zichzelf oprolt. 1
  • 0 Laat 3 uur opstijven in de koelkast. 1
  • 1 Garneer de rollade bij het opdienen met gehakte amandelen en snij ze in sneden van 1 cm dik. 1
  • 2 Schik op ijsgekoelde individuele borden en dien heel koel op.

Kastanjerol met chocolade en vanille is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept