Zoek
Kleine aardbeiterrines
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 cl arachide-olie
citroensap
10 g gelatine (2 g per blaadje)
8 blaadjes munt voor de afwerking
50 g poedersuiker
600 g volrijpe aardbeien in schijfjes
2 zaadjes steranijs
25 cl zoete witte wijn
Bereiding
1
Snij de aardbeien in schijfjes.
2
Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in een kom met koud water.
3
Doe de wijn, het citroensap, de suiker en de anijs in een kookpan en warm het geheel op.
4
Zorg dat de bereiding niet aan de kook raakt.
5
Wring de gelatine uit tussen de vingertoppen, voeg ze toe en klop het mengsel.
6
Blijf kloppen, giet een beetje van de afgekoelde crème op de bodem. Laat 10 minuten opstijven in de diepvriezer.
7
Verdeel vervolgens de aardbeischijfjes en de rest van de crème. Laat nog vier minuten opstijven in de koelkast.
8
Houd de bodems van de schaaltjes even in warm water en ontvorm ze op vooraf gekoelde dessertbordjes.
9
Versier met muntblaadjes en dien onmiddellijk op.
Kleine aardbeiterrines is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min
Nagerecht
Bekijk recept