2 Pers de sinaasappelen en rasp de schil van de onbespoten sinaasappelen. Meng de boter en de poedersuiker met een mixer, op middelhoge snelheid.
3 Voeg daarna, één voor één en geleidelijk, de eieren toe en nadien in volgorde het tarwemeel (gezeefd met het bakpoeder), het maïszetmeel, de verse room, het sap en de schil van de onbespoten sinaasappel.
4 Giet de bereiding in een cakevorm die royaal is ingesmeerd met boter. Laat 10 minuten bakken in de warme oven. Zet hem daarna op stand 5 (150 °C) en laat de cake nog ongeveer een half uurbakken: hij moet mooi goudgeel zien.
5 Laat het sinaasappelsap en de griessuiker inkoken tot een lichte siroop. Houd warm.
6 Neem de cakevorm uit de oven, haal de cake 10 minuten later uit de vorm en leg hem op een rooster. Steek er op verschillende plaatsen met een breinaald in en overgiet met sinaasappelsiroop. Laat afkoelen en dien koud op.