Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een glazen of porseleinen slakom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
  • 2 Doe de eierdooiers en de suiker in een grote steelpan met dikke bodem en klop even. Zet de pan op een heel zacht vuur (of in bain-marie) en klop zonder ophouden met de mixer op de laagste snelheid: de eieren zullen stilaan in volume verdubbelen en schuimig worden. Giet er geleidelijk aan de Marsala bij en klop geruime tijd na elke toevoeging. Laat de sabayon vooral niet koken.
  • 3 Giet in een slakom en laat afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom stevig op in de koude slakom en doe er de sabayon bovenop. Meng voorzichtig.
  • 5 Verdeel de frambozencoulis over 6 coupes en giet er de sabayon bovenop. Laat enkele uren in de koelkast rusten om een stevige en luchtige massa te verkrijgen.
  • 6 Bestrooi met cacaopoeder en dien koel op.

Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble met chocolade en amandelen
Nagerecht
Bekijk recept
Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept