Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een grote, glazen kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
  • 2 Breng water aan de kook in een grote kookpot. Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot. Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in. Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden. Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging. Giet in een grote kom en laat afkoelen.
  • 3 Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
  • 4 Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
  • 5 Verdeel over 6 coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
  • 6 Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.

Koude sabayon met Sauternes en gekarameliseerde hazelnoten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept