Kersensneeuw

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontpit de kersen en bestrooi ze met bloemsuiker.
  • 2 Laat ze 15 minuten trekken en kook ze vervolgens gedurende 10 minuten op een zacht vuur.
  • 3 Zorg ervoor dat de kersen stevig blijven. Laat ze uitlekken en houd het sap zorgvuldig bij.
  • 4 Laat afkoelen en zet daarna één uur in de koelkast.
  • 5 Klop de room tot een niet stijve slagroom.
  • 6 Scheid het eiwit van de dooier. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop dit tot sneeuw.
  • 7 Klop de kwark en de suiker in een slakom en voeg hieraan de slagroom en het geklopt eiwit toe.
  • 8 Meng zorgvuldig waarbij u de massa oplicht.
  • 9 Verdeel de kersen over dessertbordjes en bedek ze met het mengsel van de kaas, de room en het eiwit. 1
  • 0 Voeg de kersenlikeur (facultatief) bij het kersensap en giet hiervan een beetje in het midden van het bord. 1
  • 1 Dien gekoeld op.

Kersensneeuw is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker