Zoek
Kersensneeuw
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g bloemsuiker
2 eieren
1 eetlepel kersenlikeur (facultatief)
200 g kwark met een vetgehalte van 20%
300 g rijpe zwarte kersen
10 cl verse room
Bereiding
1
Ontpit de kersen en bestrooi ze met bloemsuiker.
2
Laat ze 15 minuten trekken en kook ze vervolgens gedurende 10 minuten op een zacht vuur.
3
Zorg ervoor dat de kersen stevig blijven. Laat ze uitlekken en houd het sap zorgvuldig bij.
4
Laat afkoelen en zet daarna één uur in de koelkast.
5
Klop de room tot een niet stijve slagroom.
6
Scheid het eiwit van de dooier. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop dit tot sneeuw.
7
Klop de kwark en de suiker in een slakom en voeg hieraan de slagroom en het geklopt eiwit toe.
8
Meng zorgvuldig waarbij u de massa oplicht.
9
Verdeel de kersen over dessertbordjes en bedek ze met het mengsel van de kaas, de room en het eiwit. 1
0
Voeg de kersenlikeur (facultatief) bij het kersensap en giet hiervan een beetje in het midden van het bord. 1
1
Dien gekoeld op.
Kersensneeuw is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker