1 Verwarm de oven voor op stand 7 (210° C). Ontpit de kersen en laat ze (+/-400 g) in een kom in de gekozen alcohol (facultatief) weken.
2 Vet een ovenschotel in (32 cm lang, 22 cm breed en 4 cm hoog). Warm de melk lichtjes op. Laat de boter op een zacht vuur smelten. Zeef de bloem in een kom. Voeg er de kristalsuiker en 1 snufje zout aan toe en meng.
3 Klop de eieren 5 min. los in een kom. Voeg beetje bij beetje de bloemmengeling en vervolgens de lauwe melk toe. Doe er tot slot de gesmolten boter bij. Je moet uiteindelijk een dik pannenkoekendeeg verkrijgen.
4 Giet +/- 1 cm deeg in de vorm en laat 5 min. bakken in de hete oven. Je hebt nu een taartbodem. Bedek met de kersen en giet er de rest van het deeg over. Laat 35 min. verder bakken in een hete oven, op stand 6 (180° C).
5 Bestrooi het gebak 5 min. voor het einde met vanillesuiker. De bovenkant moet goudgeel en lichtjes gekarameliseerd zijn. Dien lauw op.