1 Rasp (met een rasp met grote gaten) de witte chocolade en laat au bain-marie smelten.
2 Werk er 10 cl kokende room onder en klop gedurende 3 min. Laat afkoelen.
3 Klop de rest van de goed koude room stevig op en meng luchtig onder het vorige mengsel. Plaats minstens 3 u. in de koelkast.
4 Verkruimel de koekjes en meng met 40 g zachte boter en de vanillesuiker. Schil de peren en snij ze in tweeën.
5 Verwijder de stelen, pitten en vlekken. Snij elke helft in dunne plakken en hou ze mooi bijeen.
6 Schik de peerhelften in een ingeboterde gratineerschotel. Bestrooi ze met het koekjeskruim en bak 25 tot 30 min. in een warme oven op stand 6-7 (200° C).
7 Schik op de borden en schep er bollen witte chocolademousse rond. Blus het bakvocht met het perensap en voeg vervolgens de rest van de boter en de kaneel toe. Giet door een puntzeef en giet over de peren.
8 Dien meteen op.
Krokante peren met witte chocolademousse is een recept van Delhaize