Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  • 2 Was de vijgen grondig. Wrijf ze droog en maak er een kruisvormige inkeping in. Zorg dat u de bodem niet doorprikt. Trek de randen lichtjes uit elkaar en leg ze dicht tegen elkaar in een gratineerschotel.
  • 3 asp de schil van de citroen fijn en pers hem uit. Giet het sap in een steelpan met de suiker en de schil en breng alles langzaam aan de kook.
  • 4 Laat 2 minuten koken: de massa moet stroperig zijn. Verdeel deze karamel en daarna het pijnappelzaad in het midden van de vijgen.
  • 5 Doe op elke vijg een nootje boter. Laat 5 minuten gratineren in de hete oven en dien lauw op.

Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toasts van notenbrood met Roquefortcrème
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuidfranse salade met eendenfilet
0 min
Bekijk recept
Aardappelenvelouté met rucolabereiding
50 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept