Zoek
Gegratineerde pruimen
4
20 min
Delhaize
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g amandelpoeder
2 eiwitten
2 eetlepels griessuiker
8 grote blauwe of rode pruimen
0,5 koffielepel kaneelpoeder
2 eetlepels vloeibare (acacia) honing
1 eetlepel zwarte-bessenlikeur
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Ontpit de pruimen. Leg ze op in een vooraf beboterde ovenschotel op de bolle kant en overgiet ze met de likeur.
3
Scheid het eiwit van de dooier. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Meng met de suiker, de honing, het amandelpoeder en de kaneel.
4
Bedek de pruimen met gelijke hoeveelheden stijfgeklopt eiwit en laat 10 min. gratineren in de warme oven: de bovenkant moet lichtjes goudbruin zien.
5
Laat 10 min. afkoelen en dien onmiddellijk op.
Gegratineerde pruimen is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetkruidig varkensvlees
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min
Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept