1 Laat de stukjes chocolade au bain-marie smelten.
2 Laat, onder voortdurend roeren, de amandelen en noten gedurende 2 à 3 minutenbruinen in een antikleefpan.
3 Giet ze, samen met de pistaches, in de kom van een keukenrobot en hak ze grof.
4 Meng ze, samen met de chocoladeklompjes, onder de gesmolten chocolade en blijf goed roeren.
5 Laat de honing gedurende 2 minuten op een matig vuur bruinen.
6 Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf. Roer hieronder de kokende honing terwijl u blijft kloppen. Laat het mengsel afkoelen en voeg hieraan dan zeer voorzichtig de chocoladepasta toe.
7 Klop de zeer koude room tot een stevige slagroom en roer deze zeer voorzichtig onder de bereiding. Giet het mengsel in een geoliede cakevorm. Bedek met rekfolie. Laat gedurende 12 uren in de diepvriezer opstijven.
8 Haal de bevroren noga uit de vorm en leg op een lange schotel. Snij in schijven met een mes dat u regelmatig in warm water dompelt. Leg de schijven weer samen.
9 Verwarm de Grand Marnier in het bijzijn van uw genodigden in een eetlepel, giet over de noga en flambeer. Schik de schijven op diepgevroren borden.
Geflambeerde noga met chocolade is een recept van Delhaize