1 Scheid eiwitten en eierdooiers. Klop de dooiers los (met de mixerkloppers) met de suiker tot een schuimig en wit mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
2 Klop de room stijf (in een koude kom) en schep onder het mascarponemengsel
3 Voeg de vooraf verkruimelde lange vingers toe en meng voorzichtig.
4 Klop de eiwitten stijf en spatel onder het kaasmengsel.
5 Neem 4 coupes. Meng de Amaretto en het koffie-aroma. Giet hiervan ½ eetlepel in elke coupe, voeg 2 volle lepels mascarponeroom toe, verdeel de rest van het Amarettomengsel, alsook de rest van de room. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
6 Laat enkele uren opstiijven in de diepvriezer.
7 Plaats de coupes 20 à 30 min. voor het opdienen in de koelkast zodat de room opnieuw zacht wordt (zonder te smelten). Bestrooi met cacaopoeder en dien op.