IJsgekoelde tiramisu

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheid eiwitten en eierdooiers. Klop de dooiers los (met de mixerkloppers) met de suiker tot een schuimig en wit mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
  • 2 Klop de room stijf (in een koude kom) en schep onder het mascarponemengsel
  • 3 Voeg de vooraf verkruimelde lange vingers toe en meng voorzichtig.
  • 4 Klop de eiwitten stijf en spatel onder het kaasmengsel.
  • 5 Neem 4 coupes. Meng de Amaretto en het koffie-aroma. Giet hiervan ½ eetlepel in elke coupe, voeg 2 volle lepels mascarponeroom toe, verdeel de rest van het Amarettomengsel, alsook de rest van de room. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
  • 6 Laat enkele uren opstiijven in de diepvriezer.
  • 7 Plaats de coupes 20 à 30 min. voor het opdienen in de koelkast zodat de room opnieuw zacht wordt (zonder te smelten). Bestrooi met cacaopoeder en dien op.

IJsgekoelde tiramisu is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Radijzen met kaaswrongeldip
20 min Snack
Bekijk recept
Gebakken witte perziken met zure rode vruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met advocaat
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venetiaans gebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept