Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
  • 2 Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
  • 3 Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
  • 4 Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
  • 5 Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
  • 6 Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
  • 7 Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
  • 8 Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
  • 9 Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.

Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept