Rolgebak met choco

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Klop de zachte boter met de suiker, 1 heel ei en 3 eierdooiers. Voeg de gezeefde bloem en het gezeefde maïszetmeel toe, meng goed.
  • 3 Klop de 3 eiwitten met een snuifje zout heel stijf. Meng voorzichtig met het deeg.
  • 4 Bedek een bakplaat (38 x 28 cm) over de ganse oppervlakte met bakpapier. Schep er het deeg op en smeer het egaal over de bakplaat uit. Laat 8 min. in de oven bakken, het moet nauwelijks licht bruin gebakken zijn.
  • 5 Draai de plaat om op een propere en met bloemsuiker bestrooide keukenhanddoek, verwijder het bakpapier en rol het gebak, samen met de handdoek, op. Laat afkoelen.
  • 6 Ontrol het gebak voorzichtig, besmeer met choco en rol opnieuw op. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • 7 Snij de uiteinden van het gebak om mooie zijkanten te bekomen en bestrooi met bloemsuiker. Versier volgens je eigen smaak met suikerparels en partjes clementine.

Rolgebak met choco is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept
Soesjestorentjes met choco-karamelsaus
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerd rolgebak
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met abrikozen
38 min Nagerecht
Bekijk recept