1 Strooi de bloem en de griessuiker op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe er 1 ei, een snuifje zout en de zachte boter in. Kneed alles tot een soepel deeg en laat ongeveer 30 min. in de koelkast rusten.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Verdeel het deeg in 4, bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elke portie deeg uit. Leg de deeglapjes in 4 taartvormpjes zonder de overtollige deegranden af te snijden. Leg in elk vormpje een handvol droge bonen en laat 10 min. in de oven bakken
3 Doe ondertussen 3 hele eieren en 2 eigelen (bewaar de 2 eiwitten) in een kom. Klop ze los met 70 g bloemsuiker, voeg dan de fijngeraspte schil van de citroen toe.
4 Pers het sap uit de 3 citrusvruchten, doe hiervan 15 cl in de kom. Voeg de room toe en meng.
5 Verlaag de oventemperatuur tot 110°C (th. 3-4). Verwijder de bonen uit de taartbodempjes en snij het overtollige deeg aan de randen af. Giet er de citrusroom in en zet 30 min in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
6 Klop de 2 bewaarde eiwitten heel stijf, voeg dan geleidelijk aan 100 g bloemsuiker toe. Verdeel over de taartjes en laat snel kleuren met behulp van een brander voor crème brûlée (of het kan ook onder de warme ovengrill). Laat afkoelen en serveer.
Meringuetaartjes met citrusvulling is een recept van Delhaize