2 Klop de eiwitten lichtjes op, voeg 100 g suiker in één keer toe en klop verder tot een stevig glanzend schuim. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en spatel voorzichtig door de eiwitten.
3 Bedek een ovenplaat met bakpapier. Vul een spuitzak zonder spuitmond met het deeg en spuit toefjes van 8 cm doorsnede op het bakpapier. Bak ze krokant in de oven gedurende 30 à 35 min, zodat ze lichtjes gekleurd zijn. Laat de meringues afkoelen.
4 Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Rooster de noten in de oven gedurende 10 min. Hak ze daarna grof.
5 Klop de room half op en voeg al kloppend de rest van de suiker toe.
6 Maak nu de chocoladeschilfers. Smelt 100 g chocolade au bain-marie. Smeer de gesmolten chocolade met behulp van een mes of een spatel zeer dun uit op een vel bakpapier. Laat minstens 30 min afkoelen in de koelkast. Breek daarna in stukjes.
7 Schik de meringues op afzonderlijke bordjes of op een grote schaal zodat iedereen een stukje kan nemen.
8 Werk af met de opgeklopte room en de geroosterde noten. Bestrooi rijkelijk met de chocoladeschilfers. Laat, net voor het serveren, de rest van de chocolade au bain-marie smelten en serveer bij de merveilleux.