1 Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en de cacao in een kom.
2 Meng de boter met de poedersuiker en het amandelpoeder in een andere kom. Voeg het ei toe, roer goed en voeg dan het bloemmengsel toe. Meng tot een homogeen deeg en vorm er een bal van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 2u rusten in de koelkast.
3 Spoel de citroenen voor de lemon curd. Trek zeste van 2 citroenen en pers de 4 vruchten uit.
4 Zet een pannetje met het citroensap, de zeste, de boter en de suiker op een laag vuur. Klop de eieren los en voeg ze eraan toe. Klop stevig verder tot het mengsel indikt. Laat afkoelen en zet even apart.
5 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit. Smeer de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Bekleed ze met het deeg en laat opnieuw 30 min in de koelkast rusten.
6 Verwarm de oven voor op 180°C.
7 Bedek de taartbodempjes met bakpapier en vul met bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak ze 20 à 25 min voor in de oven. Verwijder de bakparels 5 min voor het einde van de baktijd en bak nog 5 min verder.
8 Haal ze uit de oven, laat afkoelen en ontvorm. Vul ze met de lemon curd met behulp van een spatel of spuitzak.
9 Werk af met kleine stukjes limoen.
Citroen-chocoladetaartjes is een recept van Delhaize