1 Rasp 1 citroen zodat je wat citroenschil hebt (½ koffielepel) en pers de 4 citroenen: je hebt 20 cl sap nodig.
2 Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt. Voeg het maïszetmeel toe.
3 Verwarm het citroensap en de citroenschil in een kleine kookpot. Giet het mengsel wanneer het warm is al kloppend over de eierdooiers. Giet deze mengeling vervolgens terug in de kookpot en laat de crème dik worden. Blijf ondertussen roeren. Haal van het vuur, dek af en laat volledig afkoelen.
4 Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Voeg de honing toe en meng.
5 Klop het eiwit stijf en voeg het toe aan de citroencrème.
6 Giet de salsa in een glaasje en bedek met de citroencrème. Laat minstens 1 u rusten in de koelkast en dien op. Garneer eventueel met enkele blaadjes munt.
Citroenmousse met mangosalsa is een recept van Delhaize