Crème brûlée met wortelen

4
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het loof van de wortelen. Schil ze, was ze en stoom ze totdat ze zacht zijn. Mix ze tot een fijne puree met de schillen van de gekonfijte sinaasappelen en het water. Zeef de puree.
  • 2 Warm de oven voor op 100ºC.
  • 3 Klop de eigelen wit met de rietsuiker. Voeg de room, wortelpuree en wat sechuanpeper toe. Meng, giet in individuele vormen en laat 1 uur bakken. De crème zal nog lopend zijn, maar zal steviger worden tijdens het afkoelen. Laat 2 uur afkoelen.
  • 4 Op het bord: bestrooi de crème voor het opdienen met de cassonade en laat karamelliseren onder de grill van de oven of doe dit met een keukenbrander.

Crème brûlée met wortelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept