1 Hak de vijgen en de dadels. Doe ze in een grote kom met de rozijnen, voeg de rum toe. Laat 1 uur weken.
2 Verwarm de oven voor op th. 5/6- 160°C.
3 Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm zachtjes. Strooi er de gehakte chocolade bovenop en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur, laat 2 minuten rusten en meng.
4 Voeg de suiker toe, de bloem, de specerijen en de eidooiers, meng goed. Doe er dan de droge vruchten met de rum bij.
5 Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout. Spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in een kleine, diepe taartvorm en zet 30 minuten in de oven.
6 Laat in de vorm afkoelen. Dek af en laat tot ‘s anderendaags rusten. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met wat bloemsuiker.
Chocoladegebak met specerijen, droge vruchten en rum is een recept van Delhaize