1 Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg de maïzena toe en meng.
2 Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Laat 1 min. rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
3 Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
4 Maak het glazuur en laat de chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
5 Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.
Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade is een recept van Delhaize