1 Verwijder de korst van het brood en snijd de kruim in vierkantjes. Laat de broodblokjes goudbruin bakken in 4 el olijfolie.
2 Breng op smaak met zout en peper. Breng water aan de kook in een kleine kookpot. Kerf voorzichtig een kruis in het vel van de tomaten.
3 Dompel de tomaten 1 min onder in het kokend water. Laat ze uitdruipen en houd ze onder koud water. Verwijder het vel en de zaadjes. Snijd ze in blokjes.
4 Hak de sjalot en het teentje knoflook fijn en zet opzij.
5 Fruit de sjalot en de knoflook op een zacht vuurtje in een pan met 2 el olijfolie, tot ze glazig worden. Besprenkel met een paar druppels citroensap. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op een zacht vuur sudderen.
6 Laat de boter lichtjes bruinen in een pan en bak de sint-jakobsvruchten kort goudbruin aan twee kanten, zodat ze een mooi korstje krijgen. Zet het vuur lager en laat nog 1 min garen.
7 Voeg het bieslook toe aan de tomatenmengeling en haal meteen van het vuur. Verdeel over 4 borden. Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier en leg ze op de tomaten. Voeg een lepel croutons toe. Besprenkel met de resterende olijfolie en snipper er de bieslook bij. Dien op.
Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutons is een recept van Delhaize