1 Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes peterselie, houd er enkele apart voor de afwerking en hak de rest grof. Verwijder het groen van de lenteuitjes en hak het wit zeer fijn. Spoel de appel en snijd in 4 partjes. Verwijder het klokhuis, snijd de partjes in fijne plakjes en vervolgens in dunne staafjes
2 Meng de zure room, de gember, de platte peterselie en bijna alle staafjes appel. Kruid met peper en zout.
3 Schik een sneetje zalm op een norivel en snijd de overtollige zalm weg, blijf minimum 1 cm van de rand. Bestrijk de zalm met de zure roomappelmengeling. Rol het vel op en bestrijk de laatste cm met wat water zodat de uiteinden goed plakken. Rol de maki in een vel vershoudfolie, span goed aan en laat minimum 1 u rusten in de ijskast.
4 Net voor je de maki serveert, snijd je hem met een scherp mes in plakjes van 2 à 3 cm. Plaats de maki rechtop op een bord en werk af met enkele resterende appelstaafjes, lente-ui en een paar blaadjes fijngesnipperde peterselie.
Maki van zalm met appelgembercrème is een recept van Delhaize