Zoek
Zalmpastei met muscadet
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 cl droge witte wijn (type Muscadet)
200 g gerookte zalmplakjes
2 eetlepels olijfolie
200 g verse zalmfilets
150 g zachte boter
zout, peper van de molen
Bereiding
1
Snij de verse zalm in blokjes en bak ze 1 min. op een zacht vuur, in warme olijfolie.
2
Overgiet ze met witte wijn en bak ze 4 min. verder op een matig vuur.
3
Hak de gerookte zalm fijn en geef hem 2 min. kleur op een zacht vuur, in 20 g hete boter.
4
Doe de twee soorten zalm in een kom, plet ze fijn met een vork en meng er geleidelijk de rest van de boter, zout en peper onder.
5
Doe de bereiding in een terrine en druk ze licht aan.
6
Laat ze afkoelen en dan 12 uur (een nacht) rusten in de koelkast.
Zalmpastei met muscadet is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Zalmpastei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Konijn met mosterd
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen in bladerdeeg
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Roodbaarsfilets met koriander en boschampignons
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept