Reuzengarnalen met Chermoula

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe citroensap, look, komijn, paprikapoeder, saffraan, cayennepeper, zout en peper in een rechthoekige schotel. Meng alles.
  • 2 Giet er vervolgens 6 eetlepels olijfolie bij en meng de peterselie en koriander erdoor. Hou 4 eetlepels marinade opzij voor de saus.
  • 3 Leg de garnalen in de marinade. Bewaar minstens 1 uur op een koele plaats. Verwarm de barbecue of grill.
  • 4 Dep de garnalen droog en strijk ze in met olijfolie. Laat ze gedurende 2 min. aan elke kant grillen. Hou ze warm.
  • 5 Vermeng de overgehouden marinade met de resterende olijfolie. Voeg de citroenschil toe.
  • 6 Verdeel de garnalen over de borden. Overgiet ze met een straal chermoulasaus. Versier met koriander en een kwartje citroen.

Reuzengarnalen met Chermoula is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Dorade met chermoula
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief "Chermoula"
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Roodbaars met chermoula
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept
Gebakken garnalen met limoendressing
15 min Snack
Bekijk recept
Tagliatelle met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept