Zoek
Reuzengarnalen met Chermoula
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kwartjes citroenen
6 eetlepels citroensap
0,5 bosje fijngehakte verse koriander
0,5 bosje fijngehakte peterselie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 koffielepel komijn
8 eetlepels olijfolie
1 koffielepel paprikapoeder
0,5 koffielepel cayennepeper
20 reuzengarnalen
saffraan
schil van 1 citroen
takjes koriander
zout en peper
Bereiding
1
Doe citroensap, look, komijn, paprikapoeder, saffraan, cayennepeper, zout en peper in een rechthoekige schotel. Meng alles.
2
Giet er vervolgens 6 eetlepels olijfolie bij en meng de peterselie en koriander erdoor. Hou 4 eetlepels marinade opzij voor de saus.
3
Leg de garnalen in de marinade. Bewaar minstens 1 uur op een koele plaats. Verwarm de barbecue of grill.
4
Dep de garnalen droog en strijk ze in met olijfolie. Laat ze gedurende 2 min. aan elke kant grillen. Hou ze warm.
5
Vermeng de overgehouden marinade met de resterende olijfolie. Voeg de citroenschil toe.
6
Verdeel de garnalen over de borden. Overgiet ze met een straal chermoulasaus. Versier met koriander en een kwartje citroen.
Reuzengarnalen met Chermoula is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Dorade met chermoula
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief "Chermoula"
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Roodbaars met chermoula
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min
Snack
Bekijk recept
Gebakken garnalen met limoendressing
15 min
Snack
Bekijk recept
Tagliatelle met garnalen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept