1 Was de rijst met lauw water. Bak hem in hete, maar niet rokende boter: de rijstkorrels moeten doorschijnend worden. Bestrooi met saffraan en zout. Giet er 400 ml water op, breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat de rijst gedurende 25 minuten zwellen.
2 Maak de jonge uien schoon, pel ze en snij ze in fijne schijfjes samen met hun steeltjes. Hou de dadels onder een straal lauw water. Ontpit ze en snij ze in kleine stukjes.
3 Rooster de amandelen, de pijnboompitten en de pistachenoten lichtjes in een pan met antikleeflaag. Voeg de uiringen 5 minuten voor het einde van de kooktijd bij de rijst. Doe er zout en peper bij, kruid met kaneel en piment.
4 Verwerk de dadels, amandelen, pijnboompitten, pistachenoten en rozijnen in de nog warme rijst. Zet van het vuur, meng alles en dien op kamertemperatuur op.
Rijst met gedroogde vruchten is een recept van Delhaize