1 Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in de lengte. Maak de preiwitten schoon en snij ze in de lengte. Verwijder één strook op twee van de courgettes en snij ze in stukken van 2 cm. Verwijder de vezels van de sperziebonen indien nodig.
2 Stoom de aardappelen en de wortelen in 20 minuten. Gaar dan de prei in 15 minuten en ten slotte de courgettes en de sperziebonen in 10 minuten.
3 Blancheer de ongepelde teentjes look 5 minuten in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en pers ze uit.
4 Klop de eierdooiers tot een soort mayonaise met het citroensap, een mespuntje zout en peper en vervolgens de oliën. Meng er de lookpuree onder.
5 Laat de groenten uitlekken en schik ze op een dienschotel. Laat ze lauw worden en overgiet ze met de looksaus. Bestrooi ze met basilicum en munt. Dien lauw op.
Ratatouille van groenten met looksaus is een recept van Delhaize