1 Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 5 min. in kokend water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn.
2 Hak de dilletakjes fijn. Spoel de mosselen zorgvuldig.
3 Dompel de tomaten even in kokend water, schil ze en snij ze in partjes. Verwijder het sap en de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Bewaar een vierde. Bak de rest van de tomatenblokjes 5 min. in olie met de suiker, zout en peper.
4 Voeg de fijngehakte knoflook en de wijn toe en laat 1 min. sudderen. Voeg de mosselen, zout en peper toe. Dek af en laat +/- 5 min. koken op een hoog vuur en schud herhaaldelijk tot alle mosselen open zijn.
5 Haal de mosselen uit het vocht, haal ze uit de schelp en schik ze in warme borden.
6 Mix het kookvocht met de dille, voeg de overgehouden stukjes tomaat toe en giet over de mosselen. Bestrooi met fleur de sel en peper.
Mosselen met look, tomaten en dille is een recept van Delhaize