1 Kook de aardappelen in de schil gaar volgens de methode naar keuze (water, stoom of microgolfoven).
2 Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, het fijngesnipperde sjalotje en het kruidentuiltje. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Haal ze met een schuimspaan uit de pot en giet het kookvocht in een beker.
3 Giet de azijn in een bokaal, kruid met peper en een beetje zout, voeg de mosterd toe, de olie en 3 eetlepels mosselkookvocht. Sluit de bokaal en schud goed.
4 Snij de aardappelen in dikke schijven. Haal de mosselen uit de schelp en doe ze bij de aardappelen. Voeg ook de ontpitte en in blokjes gesneden tomaat toe en de helft van de vinaigrette. Meng goed en zet 1 u. in de koelkast.
5 Serveer koel als voor- of hoofdgerecht met veldsla en de resterende vinaigrette.
Mosselsalade met aardappelen is een recept van Delhaize