Zoek
Maroillestaart
4
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
boter voor de vorm
1 ei
1 eidooier
geraspte muskaatnoot
75 g koude boter
1 vel kruimeldeeg
1 maroilles
zout
12,5 cl zure room
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200°C).
2
Klop het volledige ei met de eidooier en de room tot een gladde en smeuïge massa.
3
Leg het kruimeldeeg (puur boter, niet gesuikerd) in een beboterde taartvorm en laat het niet boven de rand uitkomen.
4
Krab lichtjes de korst van de maroilles en snij de kaas vervolgens in dunne reepjes.
5
Verdeel over de deegbodem en overgiet vervolgens met het eimengsel.
6
Bestrooi met kleine stukjes boter. Voeg zout en rijkelijk peper toe en bestrooi met muskaatnoot.
7
Plaats gedurende 35 minuten in de hete oven: de bovenkant moet goudkleurig zijn en kleine belletjes vormen. Dien onmiddellijk op.
Maroillestaart is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker