2 Snij de makreelfilets doormidden. Leg de plakjes spek open op een werkblad en leg op elk reepje een makreelfilet.
3 Rol het geheel op en steek een houten cocktailprikker door het rolletje.
4 Snij het hart van de groene kool in fijne stukjes en was deze grondig. Blancheer de kool gedurende 4 minuten in gezouten kokend water en laat ze vervolgens zorgvuldig uitlekken.
5 Verhit de gekozen vetstof in een braadpan en laat de rolletjes 10 minuten op een middelmatig vuurtje bakken. Het spek moet knapperig zijn. Houd de rolletjes warm.
6 Verwijder het braadvet en blus de jus met de azijn. Voeg zout en peper toe.
7 Doe de kool in de slakom, besprenkel ze met azijn en de gebluste jus en meng goed.
8 Verdeel vervolgens de kool over de vooraf verwarmde borden. Schik op ieder bord 2 makreelrolletjes en dien onmiddellijk op.
Makreelrolletjes met groene kool is een recept van Delhaize