Makreelrolletjes met groene kool

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Behoud het hart van de kool.
  • 2 Snij de makreelfilets doormidden. Leg de plakjes spek open op een werkblad en leg op elk reepje een makreelfilet.
  • 3 Rol het geheel op en steek een houten cocktailprikker door het rolletje.
  • 4 Snij het hart van de groene kool in fijne stukjes en was deze grondig. Blancheer de kool gedurende 4 minuten in gezouten kokend water en laat ze vervolgens zorgvuldig uitlekken.
  • 5 Verhit de gekozen vetstof in een braadpan en laat de rolletjes 10 minuten op een middelmatig vuurtje bakken. Het spek moet knapperig zijn. Houd de rolletjes warm.
  • 6 Verwijder het braadvet en blus de jus met de azijn. Voeg zout en peper toe.
  • 7 Doe de kool in de slakom, besprenkel ze met azijn en de gebluste jus en meng goed.
  • 8 Verdeel vervolgens de kool over de vooraf verwarmde borden. Schik op ieder bord 2 makreelrolletjes en dien onmiddellijk op.

Makreelrolletjes met groene kool is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Makreelrolletjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelrolletjes Met Mihoen En Cashewnoten In Ijsbergsla
10-20 min -
Bekijk recept
Makreelrolletjes Met Mihoen En Cashewnoten In Ijsbergsla
10-20 min -
Bekijk recept
Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
< 20 min -
Bekijk recept