1 Verwarm de oven voor op thermostaatstand 7 (210°C)
2 Breng in een kookpot met dikke bodem 25 cl water aan de kook. Voeg de boter en 3/4 koffielepel zout, peper en nootmuskaat toe.
3 Snij de oude cantalkaas in kleine blokjes.
4 Neem de pot van het vuur, voeg het meel toe en meng zorgvuldig met een houten lepel.
5 Zet de pot terug op het vuur en laat het deeg 1 minuut harden op een zacht vuurtje. Blijf ondertussen roeren: het deeg moet van de bodem van de pot loskomen.
6 Laat het deeg een beetje afkoelen en voeg voorzichtig, terwijl u roert, achtereenvolgens de eieren, de geraspte emmentaler en de cantalblokjes toe.
7 Leg kleine hoopjes van het deeg op een bakplaat met boterhampapier. Let erop enige ruimte tussen de soesjes te laten.
8 Bestrijk elk soesje met geklopt ei en laat 10 minuten bakken in een hete oven (180°C.)
9 Open vervolgens de ovendeur en laat nog 15 minuten bakken op dezelfde temperatuur. Dien warm of lauw op met een groen slaatje.