Mini kaassoesjes

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op thermostaatstand 7 (210°C)
  • 2 Breng in een kookpot met dikke bodem 25 cl water aan de kook. Voeg de boter en 3/4 koffielepel zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Snij de oude cantalkaas in kleine blokjes.
  • 4 Neem de pot van het vuur, voeg het meel toe en meng zorgvuldig met een houten lepel.
  • 5 Zet de pot terug op het vuur en laat het deeg 1 minuut harden op een zacht vuurtje. Blijf ondertussen roeren: het deeg moet van de bodem van de pot loskomen.
  • 6 Laat het deeg een beetje afkoelen en voeg voorzichtig, terwijl u roert, achtereenvolgens de eieren, de geraspte emmentaler en de cantalblokjes toe.
  • 7 Leg kleine hoopjes van het deeg op een bakplaat met boterhampapier. Let erop enige ruimte tussen de soesjes te laten.
  • 8 Bestrijk elk soesje met geklopt ei en laat 10 minuten bakken in een hete oven (180°C.)
  • 9 Open vervolgens de ovendeur en laat nog 15 minuten bakken op dezelfde temperatuur. Dien warm of lauw op met een groen slaatje.

Mini kaassoesjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassoesjes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept
Ricotta-kaassoesjes
20-30 min -
Bekijk recept
Tomaten-paprikasoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept