Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 om 16 driehoeken te bekomen. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de 8 dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
  • 2 Pers de limoen uit en bewaar het sap.
  • 3 Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
  • 4 Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
  • 5 Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
  • 6 Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.

Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-havermoutpannenkoekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille chocolade-framboos
Nagerecht
Bekijk recept