1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Snij de vellen brickdeeg in 8 om 16 driehoeken te bekomen. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en leg ze per 2 op elkaar. Plaats de 8 dubbele driehoekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak 5 min. in de oven tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
2 Pers de limoen uit en bewaar het sap.
3 Onpit de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Hak de rode ui fijn. Doe tomaten en ui in een kom, voeg de koriander of bieslook toe, alsook 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel limoensap, zout en peper, Kruid volgens smaak met Tabasco. Meng goed.
4 Mix het avocadovlees met het limoensap (hoeveelheid volgens smaak) en de room. Kruid met peper en zout. Laat het krabvlees uitlekken en verkruimel een beetje.
5 Maak de millefeuilles rechtstreeks op de borden: begin met een dubbele driehoek brickdeeg, bestrijk met een beetje avocadoroom, verdeel hierover krabvlees, plaats een tweede dubbele driehoek brickdeeg hierop en herhaal nog tweemaal. Eindig met een dubbele driehoek.
6 Schik hierrond de tomatensalsa, werk af met een beetje koriander of bieslook en dien onmiddellijk op.
Millefeuille van avocado met krab en tomatensalsa is een recept van Delhaize