Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  • 2 Breng de helft van de room in een steelpan aan de kook.
  • 3 Neem van het vuur, voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en laat 1 min staan.
  • 4 Roer zorgvuldig met de garde, voeg de resterende room toe en vervolgens de eieren.
  • 5 Breng op smaak.
  • 6 Verdeel over 6 kommetjes die je in een grote ovenschaal zet.
  • 7 Vul de schaal met warm water tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en laat 20 min. in de oven bakken.
  • 8 Laat 10 min. lauw worden.
  • 9 Rooster ondertussen de peperkoek in een broodrooster en laat de sneetjes in het toestel afkoelen. 1
  • 0 Snij ze dan in dobbelsteentjes. 1
  • 1 Snipper de sjalot heel fijn, voeg de frambozenazijn toe, peper, zout, mosterd en olie. 1
  • 2 Roer krachtig met de garde. 1
  • 3 Bestrooi de crèmes met de suiker en laat karameliseren met een gasbrander voor crème brûlée of onder de ovengrill. 1
  • 4 Meng de salade, de blokjes peperkoek, de frambozen en de vinaigrette. 1
  • 5 Serveer de crèmes lauw met de salade.

Crème brûlée met ganzenlever, salade met frambozen en dobbelsteentjes van peperkoek is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept