Zoek
Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 koffielepel fish sauce
fleur de sel
2 limoenen
peper van de molen
400 g sneden gerookte tonijn
2 stengels Thais citroenkruid
1 bosje verse koriander
1 zacht rood piment
Bereiding
1
Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
2
Snij heel fijn.
3
Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
4
Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
5
Snij in heel fijne reepjes.
6
Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
7
Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
8
Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
9
Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op. 1
0
Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm. 1
1
Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden. 1
2
Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.
Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept