Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
  • 2 Snij heel fijn.
  • 3 Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
  • 4 Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
  • 5 Snij in heel fijne reepjes.
  • 6 Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
  • 7 Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
  • 8 Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
  • 9 Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op. 1
  • 0 Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm. 1
  • 1 Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden. 1
  • 2 Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.

Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept