Zoek
Carpaccio van zalm en salsa met groene appel
6
35 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 eetlepel roze peper
500 g zalm in carpaccio
2 kleine sinaasappels
0,5 rode ui (of 1 kleine)
0,5 komkommer
0,5 schaaltje bieslook
1 groene appel
olijfolie
peper en zout
Bereiding
1
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
2
Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
3
Doe alles in een kleine kom.
4
Snipper de ui heel fijn.
5
Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in
4
6
Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
7
Doe hetzelfde met de appel.
8
Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
9
Kruid met peper en zout en meng goed. 1
0
Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. 1
1
Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie. 1
2
Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.
Carpaccio van zalm en salsa met groene appel is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept