1 Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
2 Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
3 Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
4 Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
5 Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
6 Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
7 Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
8 Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
9 Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn. 1
0 Klop de room lobbig en kruid licht met zout. 1
1 Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn. 1
2 Breng op smaak met peper en zout. 1
3 Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.
Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)