Noedels met citroenkruid

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rehydrateer de zwarte champignons volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Spoel de shii-take champignons, dep ze droog en snij ze in fijne schijfjes.
  • 2 Blancheer de sojascheuten 1 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
  • 3 Neem de broccoliroosjes en spoel ze af. Snij ze in twee.
  • 4 Spoel de bamboescheuten af en laat ze uitlekken.
  • 5 Verwijder en pel de bolletjes aan de citroenkruidsteeltjes. Hak ze fijn.
  • 6 Pers de citroenen uit.
  • 7 Maak de Chinese noedels klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
  • 8 Meng de sojasaus, de nuoc nam-saus, de suiker, de saké (of de sherry), het citroenkruid, de geperste look, het limoensap en de piment in een kom.
  • 9 Maak de knoluitjes schoon en hak ze fijn. Bak ze 1 min. goudbruin in een braadpan of beter nog in een wok, onder voortdurend roeren en op een hevig vuur, in warme olie. Voeg er de broccoliroosjes en de shii-take aan toe en bak het geheel 2 min. 1
  • 0 Eindig met de sojascheuten, de zwarte champignons, de noedels en de saus. Meng het geheel zorgvuldig en bak de bereiding ten slotte 3 min. op een matig vuur, nog steeds onder voortdurend roeren. Dien het gerecht onmiddellijk op.

Noedels met citroenkruid is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise visfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Punch van citroenkruid, munt, limoen, gember en rum
Snack
Bekijk recept
IJsgekoelde soep met limoen
35 min
Bekijk recept
Speciale aardappelen en aromatische boter voor de barbecue
Bijgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept