1 Rehydrateer de zwarte champignons volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Spoel de shii-take champignons, dep ze droog en snij ze in fijne schijfjes.
2 Blancheer de sojascheuten 1 min. in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken.
3 Neem de broccoliroosjes en spoel ze af. Snij ze in twee.
4 Spoel de bamboescheuten af en laat ze uitlekken.
5 Verwijder en pel de bolletjes aan de citroenkruidsteeltjes. Hak ze fijn.
6 Pers de citroenen uit.
7 Maak de Chinese noedels klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
8 Meng de sojasaus, de nuoc nam-saus, de suiker, de saké (of de sherry), het citroenkruid, de geperste look, het limoensap en de piment in een kom.
9 Maak de knoluitjes schoon en hak ze fijn. Bak ze 1 min. goudbruin in een braadpan of beter nog in een wok, onder voortdurend roeren en op een hevig vuur, in warme olie. Voeg er de broccoliroosjes en de shii-take aan toe en bak het geheel 2 min. 1
0 Eindig met de sojascheuten, de zwarte champignons, de noedels en de saus. Meng het geheel zorgvuldig en bak de bereiding ten slotte 3 min. op een matig vuur, nog steeds onder voortdurend roeren. Dien het gerecht onmiddellijk op.
Noedels met citroenkruid is een recept van Delhaize