1 Verwijder de schil van de citroen in repen. Dompel ze gedurende 1 min. in kokend water en koel ze dan af onder koud water. Laat ze uitlekken en zet ze opzij.
2 Spoel de blaadjes tuinkers en droog ze af.
3 Schil de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze 5 min. in 20 g boter zonder ze bruin te laten worden. Voeg er de tuinkers aan toe.
4 Bak de bereiding, onder voortdurend roeren, nog 3 min. op een matig vuur. Voeg er room, zout en peper aan toe. Laat het geheel 1 min. koken. Voeg er een straaltje citroensap aan toe.
5 Mix het geheel en doe het door een zeef.
6 Doe de oesters open en giet het vocht af. Maak het vlees los en doe het in een kookpan zodat het weer vocht aanmaakt. Doe 4 lepels vocht van de oesters door een puntzeef boven een kookpan. Breng het vocht aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Voeg er onder voortdurend roeren geleidelijk de rest van de koude boter in blokjes bij. Zet de pan van het vuur, giet er het sap van 1/2 citroen bij en doe er peper op. Hou warm au bain-marie.
7 Laat de oesters 30 seconden koken in de rest van het vocht dat u hebt verkregen. Warm de dikke saus op en giet ze op de bodem van warme borden. Schik er de oesters op, overgiet ze met de gesmolten boter met citroen en versier met citroenschillen.
Warme oesters met twee sauzen is een recept van Delhaize